30 voor 30 Goede Doelen : School wederopbouw Mozambique

Wanneer u het nog niet heeft gehoord; 2020 een Puckator's 30-jarig jubileum jaar en we hebben een 30 voor 30 Goede Doelen Uitdaging gecreëerd! Als bedrijf hebben we altijd een positief verschil willen maken in de wereld en dit jaar willen we verder gaan dan ooit door 30 goede doelen en organisaties over de hele wereld te ondersteunen en te sponsoren.

Cyclone Idai raasde op de avond van 14 maart 2019 door Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Idai werd een van de ergste tropische cyclonen die ooit in Afrika zijn geregistreerd. Save the Children was een van de eerste hulporganisaties ter plekke nadat de cycloon toesloeg en werkt sindsdien samen met lokale gemeenschappen door noodhulp aan kinderen en gezinnen te verstrekken. Onze eerste 30 voor 30 Goede Doelen Uitdaging is een £ 2500 donatie aan Save the Children zodat ze de mensen van Mozambique die de gevolgen van deze natuurramp hebben ondervonden, kunnen blijven helpen en hen de kans op een toekomst en een beter leven kunnen bieden.

Save the Children and Mozambique: School wederopbouw Mozambique

Wat doen ze in Mozambique?

Onze donatie aan Save the Children gaat naar een project dat 11 scholen helpt om te wederopbouwen zodat de kinderen zo snel mogelijk weer naar school kunnen gaan.

1. Een nieuw begin

De eerste stap zal zijn om de 11 scholen opnieuw op te bouwen en te voorzien van middelen om ervoor te zorgen dat meer dan 6.000 kinderen kunnen terugkeren naar school met de beste leraren en leermogelijkheden. In dit geval zal er ook een nadruk liggen om de leermogelijkheden voor meisjes in Mozambique uit te breiden. Dit is één van de hoofddoelstellingen van dit project.

2. Klaslokalen tot leven brengen
Na de eerste reparaties is het tijd om van de klaslokalen weer een gastvrije plek te maken. Nieuw meubilair, schoolborden en al het nodige lesmateriaal wordt verstrekt.

3. Aangepaste infrastructuur om aan reële behoeften te voldoen
Na de cycloon is de toegang tot drinkwater en elektriciteit momenteel beperkt. Dankzij Save the Children en donaties zoals die van Puckator, zal dit veranderen. Met dit project zullen scholen kunnen voldoen aan standaard latrine-voorzieningen, toegang bieden tot stromend water met nieuwe waterputten en van een nieuw systeem van zonnepanelen kunnen worden voorzien.

4. De school veranderen in meer dan alleen een gebouw
Helaas is het herbouwen van scholen niet voldoene om al het geleden leed te vervangen. Om hen te helpen omgaan met de emotionele impact, zal Save the Children leraren trainen in elementaire psychosociale ondersteuning en in het ontwikkelen van het vermogen van scholen om te reageren bij toekomstige rampen.

De kinderen uit Mozambique hebben meer verloren dan zou moeten. Er zijn zoveel dingen op deze wereld waar we geen controle over hebben, maar we hebben de kans om ons steentje bij te dragen aan degenen die dit het meest nodig hebben. Ga naar hun website voor meer informatie over Save the Children en het werk dat ze in Mozambique doen.

Save the Children is slechts de eerste van onze 30 voor 30 uitdagingen. Blijf op de hoogte van de voortgang via onze website, blog en sociale media en ontdek manieren waarop u ook een verschil kunt maken!