Etherische Olie

Wanneer je etherische oliën wilt gebruiken om meditatiebeoefening te ondersteunen, dan is de onderstaande infomatie ideaal voor jou! Tegenwoordig leven velen van ons in een spiraal van stress, angst en constante werkdruk waaruit men nauwelijks lijkt te kunnen ontsnappen. Sommige oefeningen, zoals meditatie of mindfulness, zijn echter een prachtig hulpmiddel om angst te verminderen, om hogere bewustzijnsstaten te bereiken en om negatieve energie op te lossen. Deze effecten kunnen verder worden versterkt door te leren hoe je etherische oliën kunt gebruiken voor het meditatieproces.

Allereerst, als we het hebben over etherische oliën, bedoelen we geconcentreerde plantenextracten, gemaakt door het stomen of persen van verschillende delen van een plant. Het is belangrijk om te onderstrepen dat dit het belangrijkste element is dat etherische oliën onderscheidt van geuroliën, die synthetisch zijn en door mensen gemaakt. Geuroliën bevatten alleen bepaalde van planten afgeleide eigenschappen. Dit is de reden waarom etherische oliën vanwege hun therapeutische voordelen perfect zijn voor gebruik in aromatherapiepraktijken. De voordelen kunnen worden verkregen door de geurmoleculen in te ademen of door absorptie via de huid na zorgvuldige verdunning van de olie met een draagolie (om huidirritatie te voorkomen**). In het geval van meditatie raden we aan om etherische oliën op een van de volgende manieren te gebruiken:

  • Stoomverspreiders (diffusers): deze methode is ideaal voor langere perioden van diffusie. Je kunt een beetje water koken met wat etherische oliedruppels, maar als je een echte langdurige aromasensatie wilt, is een ultrasone vernevelende geurverspreider het beste en veiligste idee. In dit geval breken de ultrasone trillingen het water en de oliën geruisloos af, waardoor een fijne nevel ontstaat die je omhult, wat een ontspannende omgeving bevordert om je focus te verbeteren.

 

Eden Tranquility Kleurveranderende USB Aroma Diffuser Humidificador Difusor de Aroma USB con Luz - Eden - Reflejos

  • Sprays: Een andere manier om je zintuigen te stimuleren is het gebruik van etherische oliën in sprayflessen om het aroma door de kamer te verspreiden. Als extra tip kun je op je meditatiekussen sprayen voor een krachtiger effect.
  • Topische toepassing: u kunt een etherische olie verdunnen met een draagrolie zoals jojoba- of kokosolie en in de huid masseren; bijvoorbeeld op het polspunt of op het voorhoofd op het derde oog.
  • Oliebranders: deze werken doordat een kaars het mengsel van etherische olie en water opwarmt en daardoor geur door de kamer verspreidt. Oliebranders zijn ook een goed idee als je op zoek bent naar een decoratieve woonaccessoire voor in de meditatieruimte.

Quemador de Aceite y Vela de Cerámica - Flor Amapola Pick Of the BunchQuemador de Aceite y Velas de Cerámica - Eden - Rejas Tonos Pastel

  • Accessoires gemaakt voor aromatherapie: je kunt een druppel van je favoriete etherische olie druppelen op het absorberende materiaal van een aroma hanger, armband, autoverfrisser of sleutelhanger. Deze verspreiden het aroma dat u onderweg kunt inademen. Deze methode is erg handig als je hem mee wilt nemen voor een buitenmeditatie, of op je werkplek, in de natuur etc.

 

Nu hebben we wat geleerd over de verschillende manieren om etherische oliën te gebruiken bij meditatie, is het tijd om meer te weten te komen over de verschillende effecten op onze geest en lichaam van enkele van de meest populaire geuren:

  • Lavendel: één van de meest populaire etherische oliën, vooral bekend om zijn ontspannende eigenschappen. Ideaal om stress te verlichten en een goede nachtrust te bevorderen. Het is een heel goede olie wanneer je een kalmerende meditatie wilt ervaren.
  • Pepermunt: normaal wordt deze vooral gebruikt voor medische en cosmetische doeleinden, maar pepermunt is ook ideaal voor een ochtendmeditatie of snelle hersenpauzes, omdat deze de focus stimuleert en mentale helderheid geeft.
  • Tea Tree: deze etherische olie wordt al sinds de oudheid door de inheemse bevolking van Australië gebruikt voor wondgenezing. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt bij verlichting van acne, voetschimmel en insectenbeten. Het is gebruikt in meditatie echter ook perfect voor de stimulatie van mentale en fysieke functies dankzij de zuiverende en reinigende eigenschappen.
  • Ylang Ylang: De perfecte energie-balanceerder met een sterke bloemige en opbeurende geur. Het wordt aanbevolen om in kleine hoeveelheden te gebruiken, omdat het aroma gemakkelijk
  • Patchoeli: Een unieke etherische olie omdat het een zeer uitgesproken aroma heeft, perfect voor het balanceren van onze gedachten en emoties tijdens meditatie. Gekenmerkt door zijn vermogen om slaap te bevorderen, depressie te bestrijden en het humeur te verbeteren.

 

Goloka Lavendel Natuurlijke Etherische Olie 10ml  Goloka Citroengras Natuurlijke Etherische Olie 10ml  Aceite Esencial Eden - Árbol de Té - 10ml  Ylang Ylang Eden Etherische Olie - 10ml  Goloka Patchouli Natuurlijke Etherische Olie 10ml

 

Estos son sólo algunos ejemplos de los aceites esenciales más populares para la meditación, pero marcas como Eden o Goloka tienen muchas alternativas entre las que elegir. Asimismo, también existen opciones para quienes buscan mezclas ya preparadas que ofrezcan ciertos beneficios concretos. Estas mezclas están diseñadas para incluir aceites cuidadosamente seleccionados para conseguir ciertos beneficios. Por ejemplo, Aceite Esencial - Goloka Blend - Meditación es perfecto para aquellos que buscan una concentración profunda durante la meditación o Mezcla de Aceites - Goloka - Energizante para aquellos que quieren empezar el día con energía.

La combinación de la meditación y aceites esenciales es una fusión poderosa y transformadora. ¡No tengas miedo de probar diferentes alternativas y mezclas hasta que encuentres la que mejor se adapte a ti!

 

 

 

 

** Por favor, no utilizar los aceites esenciales directamente sobre la piel. Los aceites esenciales deben diluirse siempre con un portador, generalmente un aceite vegetal, antes de ser aplicados sobre la piel. Los usuarios con alergias deben realizar primero una prueba de tolerancia. Consulta con tu médico si tienes dudas.