WIEROOK BRANDEN

Het gebruik van wierook is door de eeuwen heen terug te voeren. Het wordt al lang gebruikt voor spirituele ceremonies en rituelen door verschillende culturen en religies. De eerste verwijzingen naar het gebruik van wierook zijn te vinden in het oude Egypte, waar ze sporenfragmenten van harsen zoals wierook of mirre hebben gevonden op locaties die verband houden met religieuze praktijken.

Wierook is altijd verbonden geweest met de Aziatische cultuur zoals het hindoeïsme, confucianisme en boeddhisme, en wordt vaak gebruikt voor zuiveringsrituelen en het opruimen van negatieve energie. Tegenwoordig is het gebruik ervan over de hele wereld uitgebreid en is het niet alleen het perfecte hulpmiddel geworden om slechte of onaangename geuren tegen te gaan, maar ook een essentieel hulpmiddel om een ​​diepe staat van meditatie en vrede te bereiken.

Van bepaalde geuren, vooral die van lavendel of sandelhout, wordt gezegd dat ze een kalmerend effect hebben op ons zenuwstelsel. Evenzo wordt het gebruik van wierook ook aanbevolen bij mindfulness- of meditatieoefeningen. Geuren kunnen helpen de zintuigen te stimuleren en focus te creëren, je hoeft alleen maar een geur te vinden die je lekker vindt en tijd vrij te maken om ervan te genieten.

Er zijn ook meer stimulerende aroma's die worden gebruikt vanwege hun psychoactieve eigenschappen. Sommige onderzoekers hebben ontdekt dat geselecteerde geuren, zoals wierook of jasmijn, verschillende delen van onze hersenen kunnen activeren, waardoor angst of depressie kan worden verlicht. Evenzo zijn er geuren zoals kaneel of musk waarvan wordt gezegd dat ze werken als krachtige afrodisiaca.

Nog niet iedereen heeft de voordelen van wierook ontdekt of uitgeprobeert. Sommigen zijn zich niet eens bewust van de vele soorten wierook die beschikbaar zijn  dus hoe kun je dan weten hoe je de verbazingwekkende selectie van beschikbare geuren in ons assortiment kunt gebruiken?

Maak je geen zorgen, we hebben enkele tips samengesteld om op verkenning uit te gaan in de wondere wereld van wierook.

 

Waar te beginnen?

We hebben meer dan 300 verschillende soorten en geuren van wierook op voorraad, wat voor een nieuwkomer een beetje overweldigend kan zijn. Er zijn echter enkele belangrijke geuren en merken waar u op moet letten, dus een goede plek om te beginnen is met de meest bekende en meest gebruikte vormen; kegeltjes en wierookstokjes die u direct kunt aansteken.

Wierookstokje: Waarschijnlijk het meest populaire formaat en zeer gemakkelijk te gebruiken met een eenvoudige wierookhouder. De kern is meestal gemaakt van bamboehout, maar ze kunnen ook direct in een stokvorm geperst worden zonder de houten kern. Ze zijn gemaakt met schors, kruiden, natuurlijke harsen en oliën. De geur komt gelijkmatig en geleidelijk vrij. Brandtijden zijn meestal evenredig met de lengte van de stok, met de standaardtijd van rond de 30 minuten.

Kegelwierook: Zeer vergelijkbaar met wierookstokjes, kegels bevatten dezelfde materialen die zijn samengeperst en in een conische vorm gegoten. De bovenzijde van de kegel wordt aangestoken en het aroma wordt intenser naarmate de kegel tot op de bodem brandt. De kegelvorm brandt ongeveer even lang als de stokjes, afhankelijk van de grootte, en vult zeer snel een kamer met geur.

 

Sommigen van de meest populaire wierookmerken:

  • Satya Nag Champa: Een van de meest populaire, zo niet de meest populaire wierookgeuren en -merken over de hele wereld. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in rituelen en ceremonies. De geurkenmerken zijn gebaseerd op de Champaca-bloem, een heilige plant uit India die wordt gemengd met andere 100% natuurlijke ingrediënten zoals sandelhoutolie en kruiden om de unieke en bijzondere geur te creëren. Satya gebruikt de traditionele handgerolde techniek die van generatie op generatie is doorgegeven om wierook van de hoogste kwaliteit te verkrijgen.

INC573_001.jpg  INC448_001.jpg  INC112F_001.jpg

  • Goloka: Dit populaire merk wordt vervaardigd door een non-profitorganisatie in Bangalore, bekend als de Goloka Seva Trust. Alle opbrengsten gaan naar liefdadigheidsprojecten in de gemeenschap. Voorbeelden van hun werk zijn de samenwerking met de Akshaya Patra Foundation (verantwoordelijk voor het voeden van behoeftige kinderen). Ze werken samen met de weduwen van Vrindavan, trainen hen om wierook te maken en creëren beurzen voor studenten die uit een verarmd milieu komen. Dit zijn slechts enkele van de mensen die ze helpen en in de afgelopen 16 jaar hebben ze een merk gecreëerd met de hoogste uitmuntendheidsnormen met behulp van natuurlijke ingrediënten en handgerolde technieken voor al hun wierook.

INC485_001.jpg  INC473_001.jpg  INC503_001.jpg

  • Stamford Wierook: Nog een wereldberoemd merk, met de hand gerold met behulp van traditionele technieken. Ze gebruiken alleen de zuiverste vegetarische ingrediënten van hoge kwaliteit, die allemaal ethisch zijn geproduceerd om een ​​breed scala aan unieke en onderscheidende geuren te bereiken.

INC234_001.jpg  INC459_001.jpg  INC735_001.jpg

Veiligheidstips:

Zoals bij elk product dat gebruik maakt van hitte of een vlam, zijn er bij het branden van wierook enkele veiligheidsmaatregelen die je altijd moet volgen:

  • Brand wierook altijd in een geschikte asvanger of wierookbrander en zorg ervoor dat deze op een gelijkmatig hittebestendig oppervlak staat, uit de buurt van tocht.
  • Laat de brandende wierook nooit onbeheerd achter in een kamer.
  • Wierook genereert rook tijdens het branden, dus verbrand slechts één stokje of kegel tegelijk en ventileer de kamer als het te intens wordt. Dit is vooral relevant als u astma of een vergelijkbare aandoening heeft.
  • Probeer altijd te zoeken naar natuurlijke wierook van hoge kwaliteit, want deze zijn gemaakt van de zuiverste materialen en hebben een intensere geur.

BACK12_001.jpg  IF217_001.jpg  IF236_001.jpg

Geniet vooral van wierook, het kan op zoveel verschillende manieren worden gebruikt om je geest, lichaam en omgeving te stimuleren, te ontspannen en te verbeteren, als je eenmaal begint, zul je je afvragen waarom je het niet eerder hebt gebruikt!