Zoals veel klanten zullen weten, startte Puckator in het VK, maar we hebben altijd het gevoel gehad dat we bij Europa horen. Van het in dienst nemen van ons eerste Franse personeelslid in 2005 tot het realiseren van websites in bijna elke Europese taal in het daarop volgende decennium, en van tot het openen van ons eerste Europese kantoor in Valencia in 2011 en het voortzetten van die trend met kantooropeningen in Italië, Polen en Nederland gedurende de daarop volgende 9 jaar zijn we echt een voorbeeld van hoe onze Europese mindset doorwerkt in onze onderneming. 

Het is nu meer dan 5 jaar geleden dat het VK stemde om de EU te verlaten en Brexit is inmiddels een realiteit geworden. Het was niet iets dat wij als bedrijf wilden, maar we hebben geprobeerd er zo goed mogelijk mee om te gaan. Na een wankele start, beginnen de dingen nu langzamerhand weer naar enige normaliteit terug te keren. De levertijden worden steeds beter en al onze klanten in de EU worden nu gefactureerd door ons Nederlandse bedrijf, Puckator BV, waardoor er voor u geen douaneformaliteiten of importkosten zijn.

Na zorgvuldige afweging gaan we nu de volgende stappen in ons Europese avontuur nemen; we hebben het besluit genomen om ons eerste magazijn op het Europese vasteland te openen. Dit nieuwe magazijn zal worden gevestigd in Wroclaw,  in Zuidwest-Polen.

Het is spiksplinternieuw en meet bijna 5000 m2. Het zal groot genoeg zijn om al onze bestaande EU-klanten te bedienen én ons in staat te stellen met u mee te groeien.

  

We hebben met de ontwikkelaar al voorwaarden afgesproken voor een eerste huurcontract van 5 jaar en de inrichting van de moderne kantoor- en personeelsfaciliteiten zal binnenkort van start gaan.

Wat betekent dit voor klanten in de EU….

Ten eerste betekent dit een gegarandeerde continuïteit van de levering van al onze producten binnen de EU, van Ierland tot Roemenië en van Spanje tot Griekenland, ongeacht hoe de relatie van de EU met het VK verloopt. Het betekent ook snellere levertijden voor bijna al onze EU-klanten. :)

Voor onze klanten die in het VK zijn gevestigd, worden uw bestellingen nog steeds geleverd vanuit ons magazijn in Cornwall en we hebben plannen om te groeien en om naast de Europse markten ook de Britse markt verder te ontwikkelen. Vanuit beide locaties wordt aan klanten in landen buiten de EU en het VK geleverd.

We streven naar een openingsdatum van 1 oktober 2021, alhoewel met een wind achter de rug en als alles voorspoedig verloopt, we heel erg hopen om nòg eerder te kunnen openen dan dat! Uiteraard zullen, tot het nieuwe magazijn open is, al onze EU-klanten zoals gewoonlijk hun leveringen ontvangen via Puckator BV.

We realiseren ons dat veel klanten graag op de hoogte willen blijven van onze vorderingen, dus alle nieuwe informatie of opwindende ontwikkelingen zullen de komende maanden op ons blog worden gedeeld. Wanneer u suggesties heeft om ons op weg te helpen, horen we graag van u.

Tot slot, als je interesse hebt in een carrière bij een innovatief, groeiend en proactief bedrijf en je woont in de regio Wroclaw, stuur ons dan gerust je CV. We rekruteren in de komende tijd magazijnpersoneel, kantoorpersoneel en managementfuncties.

Check het blog uit in de komende weken voor verdere ontwikkelingen.