GRATIS LEVERING op bestellingen boven 300€ SPOEDORDERS moeten voor 12:00 uur worden doorgegeven KLANTENSERVICE beschikbaar tussen 10:00 en 16:30 uur

Brexit Informatie

Nu Boris Johnson een zeer grote meerderheid heeft behaald bij de recente verkiezingen, kunnen we er bijna zeker van zijn dat het VK Europa om 23:00 uur op 31 januari 2020 zal verlaten. Er zal dan een "overgangsperiode" volgen waarbij de bestaande EU-verordeningen op 31 december 2020 zullen aflopen. Aangenomen dat de onderhandelingen na de Brexit met succes zijn afgerond, zal de nieuwe overeenkomst voor de toekomstige relatie tussen het VK en Europa, inclusief handelsovereenkomsten, op 1 januari 2021 in werking treden.

We weten echter nog steeds niet wat voor soort handelsovereenkomst er zal zijn met Europese Unie, en met het huidige harde, no-compromise beleid van Johnson, en de eerder voorgestelde overgangsperiode van twee jaar naar de zeer strakke deadline van december 2020 is vervroegd, is de kans op een No Deal Brexit opnieuw ontstaan. Het is momenteel echter onwaarschijnlijk dat een No Deal zal resulteren, gezien dat de noodmaatregelen van de overheid in zulk een geval nu afgelegd zijn. Desondanks, wat ook de uiteindelijke uitkomst gaat zijn, en ongeacht welke handelsovereenskomst er met de EU wordt bereikt, willen wij hier bij Puckator zowel onze klanten als ook onze medewerkers geruststellen dat wat er ook gebeurt, wij volledig zijn voorbereid.

Ons magazijn in Burriana, Valencia, Spanje, net ten zuiden van Castellon, is ingericht en klaar om, indien nodig, te dienen als een Europees distributiecentrum (EDC) indien we de EU zouden verlaten zonder een gunstige deal. Naast het nieuwe magazijn hebben we ook nieuwe voorraad- en orderverwerkingssystemen ontwikkeld, zodat we de Europese markt kunnen blijven voorzien met een absoluut minimum aan verstoring. Indien we de EU verlaten met een handels- en douaneovereenkomst, is het EDC misschien niet nodig, maar de infrastructuur zal dan in elk geval aanwezig zijn voor het geval dat. We hebben een reeds lang gevestigde Spaanse onderneming, Puckator S.L, gevestigd in Valencia die het EDC zal ondersteunen en beheren indien nodig.

Daarnaast hebben we onlangs ook een bedrijf in Nederland opgericht, Puckator BV, waarmee we met onze logistieke partners kunnen werken om goederen in bulk naar de EU te tranporteren indien dit nodig is, en dan vanuit van ons Nederlandse bedrijf rechtstreeks leveren aan onze klanten in heel Europa. Momenteel is dit onze voorkeursroute, en we zijn ervan overtuigd dat wanneer er zich handelsbelemmeringen zouden voordoen, wij onze exclusief ontworpen producten zonder grote verstoringen aan onze klanten in Europa kunnen blijven leveren via Puckator BV, of alternatievelijk via onze Spaanse EDC.

Burriana, Valencia

Copyright © 2000 - 2020 Puckator BV, Westplein 12-14, 3016 BM Rotterdam, KvK 75988372, BTW NL860469189B01